Kuskus salát s avokádem a balkánským sýrem
Suroviny
- 200 g Sýr balkánský
 - 500 g Kuskus
 - 40 g Rukola
 - 150 g Okurka salátová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Olej chilli
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Avokádo
 - 10 ks Rajčata
 - 1 ks Šalotka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Bujón natur kuřecí
 - 4 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Hrášek
 - 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1033 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1390 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 129 g
 - Cholesterol 44.5 mg
 - Draslík 1561.2 mg
 - Vláknina 35795 mg
 - Vitamín A 35795 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.3 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuskus dáme do hrnce a zalijeme ho vařícím kuřecím bujónem. Hrnec zakryjeme a kuskus necháme 35-45 minut dostatečně nabobtnat, musí být měkký a celkem by se tekutina měla vstřebat. Poté ho dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme ingredience do salátu: sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Omytá avokáda rozkrojíme, vyjmeme pecky, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Listy salátu rukoly, snítku bazalky a petrželky omyjeme a necháme okapat. Očištenou šalotku nakrájíme na tenké plátky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody ve které si 1 minutu povaříme 4 lžíce mraženého hrášku. Poté ho scedíme a necháme okapat. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky. Malou salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechny připravené ingredience přidáme ke kuskusu, promícháme, podle chuti dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a extra olivovým olejem. Nakonec přimícháme balkánský sýr pokrájený na kostičky. Kuskus salát rozdělíme do misek, můžeme ho v případě zájmu pokapat ostrým olejem (chilli) a podáváme.