Těstoviny Penne se zeleninou
Suroviny
- 400 g Těstoviny penne
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 16 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 dl Víno bílé
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olivy černé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 873.9 mg
 - Vláknina 14950.2 mg
 - Vitamín A 14950.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 89.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme je na příčně proužky. Rajčáta omyjeme a nakrájíme na poloviny. Olivy rozkrájíme na čtvrtky. Petrželku opláchneme vodou a okapanou najemno nasekáme.
 - 
                                2
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny slijeme a udržujeme teplé.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej s máslem a krátce v něm osmažíme česnek. Pak do pánve přisypeme nakrájené papriky a za stálého míchání je přibližně 5 minut smažíme. Potom přidáme půlky rajčat a čtvrtky oliv, přilijeme víno, dochutíme pepřem a solí a 5 minut necháme vařit, až omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí z pánve, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.