Obyčejná drůbeží polévka
Suroviny
- 500 g Kuřecí drůbky
 - 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Nudle vaječné
 - 10 g Petržel - nať
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 kávová lžička Paprika žlutá
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 333.8 mg
 - Draslík 363.8 mg
 - Vláknina 7039.8 mg
 - Vitamín A 7039.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 8.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce se studenou vodou vložíme očištěné, omyté drůbky, které uvaříme doměkka, přibližně 40 minut. Následovně maso obereme od kostí a spolu se žaludkem, srdíčkem a játry nakrájíme na tenké proužky. Vrátíme je zpět do polévky.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou a na kousky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mraženou zeleninu, osmahneme. Přisypeme mouku, dobře promícháme, posypeme sladkou paprikou a směs přeložíme do polévky s drůbky. Povaříme ještě 15 minut.
 - 
                                3
Do polévky nakonec dáme nudle, ochutíme solí, pepřem, vegetou, povaříme 8-10 minut, do změknutí nudlí. Posypeme nasekanou petrželovou natí a stáhneme ze sporáku.