Zeleninový kuskus
Suroviny
- 300 g Kuskus
 - 100 g Hrachové lusky
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Harissa pasta
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 457 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 1.4 mg
 - Draslík 354.7 mg
 - Vláknina 11105.2 mg
 - Vitamín A 11105.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuskus vsypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přesypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a kuskus necháme 10 minut stát.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a necháme zvolna zesklovatět. Okořeníme harissou, přidáme nakrájenou papriku a překrájené hrachové lusky. Vše podusíme asi 2 minuty.
 - 
                                3
Měkký kuskus v míse zakapeme olivovým olejem a načechráme vidličkou. Vsypeme do pánve k zelenině, promícháme a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.