Bucatini s mečounem a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 32.5 mg
 - Draslík 433.6 mg
 - Vláknina 6354 mg
 - Vitamín A 6354 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme mečouna.Silný plátek mečouna zbavíme kůže a páteře.Nakrájíme na kousky velikosti sousta.Kousky dáme do mísy s rovnýn dnem a pokapeme šťávou ze dvou citronů.Dáme stranou.
 - 
                                2
Na velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme jemně nasekanou petrželku,jemně nasekaný česnek,rozdrcená fenyklová semínka a nakrájené čili papričky.Přidáme mečouna a pistácie.Osolíme.Při vysoké teplotě a za stálého míchání restujeme, dokud mečoun nezměkne.
 - 
                                3
Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev k mečounovi.Asi dvě minuty mícháme na středním ohni.
 - 
                                4
Podáváme horké.