Taštičky z rýžového papíru
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
 - 25 g Kaštany vodní
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Omáčka Hoisin
 - 2 kávová lžička Sherry brandy
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 8 plátek Rýžový papír
 - 3 dl Omáčka švestková
 - 0.17 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 315.5 mg
 - Vláknina 2435 mg
 - Vitamín A 2435 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kaštany a cibulky drobně nakrájíme. Bílek rozšleháme v míse, vmícháme solamyl, sherry, cukr a omáčku hoisin. Poté přidáme uvařené krevety, cibulky, kaštany a vše řádně promícháme.
 - 
                                2
Rýžový papír ponoříme na chvíli do vody, aby změkl a poté rozložíme na pracovní desku. Do středu položíme část náplně, opatrně přehneme do tvaru taštičky.
 - 
                                3
Rozehřejeme olej na vysokou teplotu, oheň zmírníme a taštičky opatrně vložíme do oleje. Smažíme dozlatova a hotové odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej.
 - 
                                4
Taštičky upravíme na nahřátý talíř a servírujeme horké se švestkovou omáčkou.