Salát s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 225 g Nudle rýžové
 - 20 g Chilli paprička sušená
 - 20 g Máta
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 70 g Arašídy
 - 1 kávová lžička Cukr krystal
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Chřest bílý
 - 6 ks Šalotka
 - 2 ks Limetka
 - 1 ks Okurka salátová
 - 3 ks Rajčata Cherry
 - 1.5 špetka Sůl
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 566 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 114 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1376.4 mg
 - Vláknina 13371.8 mg
 - Vitamín A 13371.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na kolečka. V míse si pak smícháme rýžový ocet a cukr a jejich směs nalijeme na nakrájené kroužky. Cibuli takto necháme hodinu marinovat, přitom ji občas lehce promícháme. Z chřestu odkrojíme konce stonků, které by mohly být na jídlo příliš tuhé. Zbytek stonků potom nakrájíme na kousky, každý o délce asi 1,5 centimetru. Vsypeme je do hrnce s vařící osolenou vodou a provaříme asi 2 minuty. Potom horkou vodu slijeme a uvařený chřest propláchneme ve studené vodě.
 - 
                                2
Připravíme si rýžové nudle a uvaříme je podle návodu, které najdeme na jejich obalu. Jakmile z nich po uvaření slijeme vodu, nůžkami je nastříháme na krátké kousky, aby je bylo možné dobře jíst. Promícháme je s cibulovými kroužky marinovanými v octu.
 - 
                                3
Dále do směsi nudlí postupně zapracujeme uvařené kousky chřestu, jemně nasekané mátové lístky, posekaný koriandr, okurku nakrájenou na tenká kolečka, šalotku na kolečka, rajčata pokrájená na kostky a nasekané opražené arašídy. Všechno pečlivě mícháme.
 - 
                                4
Do jiné misky nalijeme limetkovou šťávu, olivový olej, rybí omáčku a jemně nasekané chilli papričky. Pečlivě smísíme a vlijeme na hotový salát, který je nejlepší podávat při pokojové teplotě.