Čínské nudle a thajské tofu
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
 - 80 g Ořechy burské pražené
 - 350 g Sýr sójový - Tofu
 - 250 g Nudle rýžové
 - 750 g Fazolové klíčky
 - 80 g Koriandr čerstvý
 - 80 ml Omáčka rybí
 - 80 ml Limetková šťáva
 - 2 kávová lžička Koření Orientální
 - 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.33 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1904 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 224 mg
 - Draslík 1133.9 mg
 - Vláknina 22869 mg
 - Vitamín A 22869 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme thajské koření a škrobovou moučku v igelitovém sáčku, přidáme tofu nakrájené na kostky (2x2 cm) a řádně protřepeme.
 - 
                                2
Na středním ohni, ve wok pánvi, rozpálíme arašídový olej, vložíme do něj kostky tofu a restujeme 3-4 minuty, tofu je křupavé a získá zlatohnědou barvu. Po vyjmutí z pánve necháme na papírové utěrce tofu okapat.
 - 
                                3
Vroucí vodou v misce zalijeme ploché rýžové nudle (pad thai), necháme 8-10 minut máčet, vodu vylijeme a nudle propláchneme studenou vodou.
 - 
                                4
Na středním ohni, ve wok pánvi, rozehřejeme 2 lžičky oleje a umícháme rozšlehaná vejce, vyndáme z pánve a odložíme.
 - 
                                5
Rozpálíme zbylý olej, přidáme kostky nakrájených kuřecích řízků a 4-5 minut pečeme dozlatova. Po přidání prolisovaného česneku a koleček jarní cibulky pečeme 1-2 minuty. Vmícháme uvařené nudle, limetkovou šťávu, rybí omáčku (nam pla), nerafinovaný cukr, sójovou omáčku,fazolové klíčky a míchaná vejce, nakonec přidáme opečené kousky tofu.
 - 
                                6
Rozdělíme do misek, posypeme nasekanými arašídy a drobně nakrájeným čerstvým koriandrem.