Thajská vepřová směs na citronové trávě v praženými arašídy
Suroviny
- 25 g Ořechy burské pražené
 - 675 g Vepřová pečeně
 - 200 g Nudle rýžové
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Chilli paprička
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Citronová tráva
 - 12 ks Pepř červený celý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1253 kcal
 - Sacharidy 147 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 712 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 147 g
 - Cholesterol 121.5 mg
 - Draslík 3951.9 mg
 - Vláknina 69279.2 mg
 - Vitamín A 69279.2 mg
 - Vitamín B6 3.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 107.6 mg
 - Vitamín E 37 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pečeni bez kosti očistíme, odkrojíme přebytečný tuk a maso příčně přes vlákna nakrájíme a cca 0,5 cm silné plátky. Ty opět překrojíme na proužky. Vložíme do mísy, přidáme nadrobno nasekané lodyhy citronové trávy, na plátky nakrájenou jarní cibulku, ochutíme solí, rozdrcenými kuličkami pepře a důkladně promícháme. Zakryté fólií necháme alespoň 30 minut marinovat na chladném místě.
 - 
                                2
Rozpálíme wok, vlijeme olej a rozprostřeme ho po celém povrchu. Vložíme marinované maso a na středním ohni, za stálého míchání, cca 3 minuty osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričky bez semínek a smažíme dalších 5-8 minut, až je maso křehké.
 - 
                                3
Poté vmícháme cukr, rybí omáčku, nahrubo nasekané oříšky a opepříme dle chuti.
 - 
                                4
Rýžové nudle mezitím uvaříme dle návodu, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou s masem, dozdobíme natrhanou koriandrovou natí a ihned podáváme.