Řecký salát s těstovinovou rýži
Suroviny
- 100 g Mandle
 - 100 g Rajčata
 - 200 g Olivy černé
 - 30 g Cibulka jarní
 - 200 g Sýr Feta
 - 50 g Kapary
 - 100 g Jogurt bílý
 - 400 g Těstovinová rýže
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 3 l Voda pitná
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 881 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 366 mg
 - Vláknina 13416.2 mg
 - Vitamín A 13416.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vysokého hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Do vařící vody vsypeme těstoviny, podle návodu na sáčku uvaříme, potom je scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme je do velké misky, promícháme s olejem a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Papriku zelenou a žlutou nakrájíme na tenké plátky a přidáme k těstovinám. Jarní cibulku, vypeckované olivy a kapary drobně nakrájíme a také vysypeme do misky. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a všechny suroviny dobře promícháme. Salát ochutnáme podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vmícháme mandle a ještě jednou zamícháme.
 - 
                                3
Hotový salát rozdělíme podle porce na talíře, na každou porci dáme na kousky nakrájený sýr a jednu lžící řeckého jogurtu a salát podáváme.