Jarní závitky s jehněčím masem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 2.4 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mrkev kořen
 - 60 g Česnek
 - 80 g Zelí hlávkové bílé
 - 400 g Jehněčí kýta
 - 120 g Nudle rýžové
 - 5 g Chilli omáčka
 - 3 g Chilli koření mleté
 - 10 g Solamyl
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 120 g Rýžový papír
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 200 ml Voda pitná
 - 20 ml Voda pitná
 - 20 ml Víno rýžové čínské
 - 10 ml Omáčka rybí
 - 40 ml Omáčka ústřicová
 - 40 ml Omáčka Hoisin
 - 10 ml Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1148 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 96.1 mg
 - Draslík 776.2 mg
 - Vláknina 8312 mg
 - Vitamín A 8312 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, zakápneme hoisin omáčkou, ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, rýžovým vínem, promícháme, přisypeme chilli koření, koriandr, přidáme chilli omáčku, v trošce vody rozmícháme solamyl a přilijeme do pánve. Provaříme a odstavíme. Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev nastrouháme najemno, promícháme, zakápneme rybí omáčkou, světlou sojovou omáčkou a necháme asi půl hodiny odležet. Poté ze zelí s mrkví vymačkáme vodu, přidáme k jehněčí směsi a promícháme. Na stůl položíme rýžový papír, na něj naneseme jehněčí směs, zavineme a usmažíme na másle dozlatova.
 - 
                                2
Závitek vyjmeme, rozkrojíme na čtyři díly, upravíme na talířky a doplníme rýžovými těstovinami, které jsme uvařili v horké vodě podle návodu na obalu a poté lehce osmahli na másle.