Zapečené špagety
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony vařené
 - 200 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 200 g Žampiony - sterilované
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Brokolice
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Klobása Dunajská
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 šálek Kečup
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 662 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 30.5 mg
 - Draslík 471.1 mg
 - Vláknina 12122.4 mg
 - Vitamín A 12122.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 92.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji zpěníme cibulku a přidáme nakrájené klobásky na kostky. Uvaříme si špagety, slijeme je a promícháme s kečupem.
 - 
                                2
V osolené vodě si zatím povaříme brokolici.
 - 
                                3
Ke špagetám přidáme osmahnutou klobásu a vařenou brokolici.
 - 
                                4
Vše promícháme, opepříme, osolíme, přidáme žampiony, posypeme vše sýrem a dáme zapéct na 20 minut při teplotě 180 stupňů.
 - 
                                5
Během zapékání polijeme sladkou smetanou.