Penne s ragú z kuřecích jater
Suroviny
- 600 g Játra kuřecí
 - 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Těstoviny Penne
 - 80 ml Sherry brandy
 - 120 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Cukr moučkový
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Bobkový list
 - 4 ks Bazalka
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 1.17 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 517.5 mg
 - Draslík 582.7 mg
 - Vláknina 3833.5 mg
 - Vitamín A 3833.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra očistíme, zbavíme šlach a nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme se solí a pepřem, játra ve směsi obalíme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem (pokrájené na kostičky) v něm osmahneme. Přidáme játra, bobkový list a smažíme 3 - 4 minuty při střední teplotě. Přilijeme ocet, 2 minuty povaříme, vmícháme sherry a vývar.
 - 
                                3
Do masové směsi přidáme kousky rajčat, ještě 6 - 8 minut povaříme, aby zhoustla. Vyjmeme bobkové listy.
 - 
                                4
Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, ale trochu vody, v níž se vařily, si necháme. Penne přidáme do ragú, promícháme, můžeme přilít i trochu vody z těstovin, je-li třeba. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
 - 
                                5
Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nakrájíme a přidáme k ragú. Ihned podáváme.