Lasagne al forno
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 90 g Játra kuřecí
 - 95 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Mrkev kořen
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 20 g Celer řapíkatý
 - 150 g Mozzarella
 - 125 g Těstoviny Lasagne
 - 120 g Pancetta
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 2 g Oregano sušené
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 3850 ml Hovězí vývar základní
 - 48 ml Dolin - Vermouth
 - 12 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 2355 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 11617.4 mg
 - Draslík 809.2 mg
 - Vláknina 1554.1 mg
 - Vitamín A 1554.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřátém másle (35 g) necháme osmahnout nakrájenou zeleninu, pancettu a česnek. Opékáme na mírnějším ohni do změknutí, poté přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku a oreganem.
 - 
                                2
Přidáme pokrájená kuřecí játra, zalijeme vermutem a zprudka vaříme do vyvaření tekutiny. Potom přilijeme vývar, rajčatový protlak a necháme 2 hodiny vařit. Směs nesmí vyschnout, doléváme horkou vodu dle potřeby, pouze na konci necháme vyvařit.
 - 
                                3
K uvařenému masu přilijeme 25 ml smetany, odstavíme z plotny a necháme 5 minut odležet. Poté vmícháme vajíčko.
 - 
                                4
Připravíme si bešamelovou omáčku:
 - 
                                5
Máslo (60 g) necháme rozehřát, přidáme 40 g hladké mouky, špetku muškátového oříšku a za pečlivého míchání necháme 1 minutu povařit do zhoustnutí. Na závěr osolíme, opepříme a vmícháme 125 ml smetany. Omáčku odstavíme a necháme zvolna vychládat.
 - 
                                6
Troubu rozehřejeme na 185°C. Zapékací mísu o velikosti cca 25x20 cm vymažeme tukem.
 - 
                                7
Lasagne připravíme dle návodu.
 - 
                                8
Na dno misky dáme vrstvu masa, posypeme vrstvou mozzarelly, překryjeme vrstvou lasagní a ty zalijeme polovinou bešamelu, posypeme polovinou strouhaného parmezánu. Celý postup opakujeme, vrchní část bude zakončena bešamelem, posypaným parmezánem.
 - 
                                9
Necháme péct 40 minut, před podáváním necháme 10 minut odležet.