Zapečené cannelloni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1549 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 11.9 mg
 - Draslík 2081.2 mg
 - Vláknina 18108.8 mg
 - Vitamín A 18108.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.1 mg
 - Vitamín E 8.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Piniová semena opražíme na suché pánvi. Česnek oloupeme. Špenát omyjeme a nakrájíme nahrubo.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme špenát a 4 minuty ho dusíme, necháme zchladnout a vymačkáme. Špenát smícháme s piniovými semeny a mascarpone, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Parmazán nastrouháme. Na dno zapékací mísy dáme část rajčatové omáčky s bylinkami. Cannelloni naplníme sýrovo-špenátovou směsí, vložíme do omáčky a na cannelloni rozložíme nakrájená rajčata, zbytek omáčky a majoránky. Posypeme parmazánem a dáme zapéct do trouby na 40 minut.