Lasagne al forno
Suroviny
- 50 g Pancetta
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Ricotta
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 600 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 12 ks Lasagne
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 206 g
 - Sodík 771 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 7241 mg
 - Draslík 714.8 mg
 - Vláknina 9097.3 mg
 - Vitamín A 9097.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený celer, mrkev a na kostičky nakrájenou pancettu asi 5 minut dozlatova.
 - 
                                2
Přidáme mleté maso, za stálého rozdělování na kousky je osmahneme. Vmícháme rajčata, oregano, podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Vše zvolna povaříme 40 minut.
 - 
                                3
V kastrůlku zpěníme máslo, vmícháme do něj mouku, pražíme 1 minutu. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Bešamel povaříme do zhoustnutí, osolíme, opepříme, po odstavení z plotny vmícháme ricottu.
 - 
                                4
Dno zapékací mísy potřeme trochou bešamelu a poklademe lasagnemi předem namočenými ve vlažné vodě. Pokračujeme vrstvou masové směsi, kterou potřeme bešamelem a pokryjeme lasagnemi. Postup dvakrát opakujeme, vrchní vrstvu tvoří bešamel. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                5
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 45 minut.
 - 
                                6
Upečené lasagne vyjmeme z trouby, naporcujeme a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                