Lasagne s kuřecím masem a sýrem
Suroviny
- 40 g Anglická slanina
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 g Špenát listový čerstvý
 - 125 g Sýr Čedar
 - 120 g Sýr Čedar
 - 120 g Omáčka rajčatová
 - 350 g Lasagne
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 120 g Protlak rajčatový
 - 600 ml Mléko plnotučné
 - 120 ml Vývar drůbeží
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Mleté kuřecí maso
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1562 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 2470 mg
 - Bílkoviny 106 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 321.6 mg
 - Draslík 1664.3 mg
 - Vláknina 9365 mg
 - Vitamín A 9365 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.1 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 951.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát krátce spaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Plátky těsta uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
 - 
                                2
Slaninu nakrájenou na malé kostičky smažíme s olejem, kuřecím masem a česnekem asi 5 minut dozlatova, přidáme rajčata, rajčatový protlak, omáčku a vývar. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu, směs pod pokličkou povaříme asi 10 minut, až mírně zhoustne. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Sýrová omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme ji a postupně do ní vmícháme mléko. Znovu zahříváme za stálého míchání asi 4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr.
 - 
                                4
Velkou zapékací mísu vytřeme máslem nebo olejem, na dno upravíme třetinu kuřecí směsi. Na ni položíme 4 plátky těsta na lasagne,
 - 
                                5
polijeme třetinou sýrové omáčky, přidáme další vrstvu kuřecí směsi, nasekaný špenát, plátky těsta, vrstvu sýrové omáčky, zbytek kuřecí směsi, plátků těsta a sýrové omáčky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme asi 50 minut dozlatova.