Penne s kuřecími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 549 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 320.5 mg
 - Draslík 296.8 mg
 - Vláknina 1583.3 mg
 - Vitamín A 1583.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a udržujeme teplé. Kuřecí játra začistíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Nakrájenou cibuli na kostičky osmažíme na másle cibuli doměkka. Přidáme drcený česnek, kuřecí játra, pomerančovou kůru a bobkové listy a mícháme asi 3 minuty. Potom játra děrovanou naběračkou vyjmeme. Do hrnce nalijeme červené víno, rajčatový protlak a smetanu, zamícháme a zredukujeme.
 - 
                                3
Do omáčky vložíme kuřecí játra a prohřejeme je. Osolíme a opepříme. Na talíře upravíme těstoviny a přelijeme játrovou omáčkou.