Fusilli se smetanou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1266 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 1018 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 403.1 mg
 - Draslík 109.1 mg
 - Vláknina 9432.5 mg
 - Vitamín A 9432.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a 250 ml vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny necháme mírně vychladnout.
 - 
                                2
Pekáč o objemu zhruba 2 l vytřeme olivovým olejem.
 - 
                                3
Rozšleháme vejce, přilijeme smetanu a vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu rozšleháme. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
 - 
                                4
Těstoviny urovnáme do připraveného pekáče a zalijeme smetanovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 30-35 minut, až hmota ztuhne a povrch zezlátne.