Fettuccine v sýru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1083 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 136.3 mg
 - Draslík 101.7 mg
 - Vláknina 5310 mg
 - Vitamín A 5310 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Gorgonzolu rozdrobíme.
 - 
                                3
Oloupaný a nakrájený celer smažíme na másle za průběžného promíchávání asi 2 minuty. Přidáme smetanu, sýry ricotta a gorgonzola, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Omáčku průběžně promícháváme. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Nalijeme ji na teplé těstoviny a protřeseme a asi minutu ještě provaříme. Podáváme teplé.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                