Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 445.2 mg
 - Draslík 338.9 mg
 - Vláknina 2515.8 mg
 - Vitamín A 2515.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
 - 
                                2
Filety lososa omyjeme a osušíme. Lososa nakrájíme na menší obdélníčky. Kopr omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme.
 - 
                                3
Omyjeme citron, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci citronové šťávy. Pomocí metličky v hrnci rozmícháme žloutky, citronovou kůru a šťávu, přidáme bílé víno, cukr, sůl a pepř. Vše na mírném ohni vyšleháme v hustší krém.
 - 
                                4
Nakrájíme na kostky dobře vychlazené máslo, které postupně vmícháme do omáčky. Poté přimícháme kopr a pokud je potřeba, omáčku dochutíme.
 - 
                                5
Uvařené špagety scedíme, ale nenecháme okapat, vložíme je zpět do hrnce a opatrně vmícháme kousky lososa. Lososa se špagetami opatrně mícháme a prohříváme asi 3 minuty. Špagety upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.