Pečená dýně s těstovinami a šalvějovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 175 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 26.8 mg
 - Draslík 2625.4 mg
 - Vláknina 14794.2 mg
 - Vitamín A 14794.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69 mg
 - Vitamín E 8.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni butternut oloupanou, bez semen a nakrájenou na kostky (asi 1 cm), 1 lžíci nasekané čerstvé nebo sušené šalvěje, nasekané stroužky česneku a olivový olej smícháme. Směs pečeme v horní části předehřáté trouby na 230°C asi 20 minut, dokud není dýně měkká.
 - 
                                2
Na rozehřáté máslo přihodíme zbývající 1 lžíci šalvěje a 2-3 minuty smažíme na mírném ohni. Rozpálíme další pánev a bez oleje, tj. nasucho, ale při vysoké teplotě dozlatova opražíme jádra piniových ořechů, asi 3-4 minuty.
 - 
                                3
Těstoviny penne uvaříme, podle návodu na obalu, v dostatečném množství vody, nesmí být rozvařené, tj. měkké ale na skus pevné. Potom těstoviny slijeme, aby okapaly, ale necháme si 4 lžíce vody z těstovin. Tuto vodu přilejeme na máslo, přidáme těstoviny, upečenou dýni a promícháme. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem, piniovými ořechy, pepřem a ozdobíme čerstvými větvičkami šalvěje.