Špagetový salát se zeleninou
Suroviny
- 100 g Rajčata
 - 150 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 250 g Špagety
 - 100 g Italské bylinky
 - 125 ml Olej olivový
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Ocet jablečný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 457 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 33.8 mg
 - Draslík 181.3 mg
 - Vláknina 1952.2 mg
 - Vitamín A 1952.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme na skus ve vodě s polovinou dávky soli. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
Cherry rajčata otrháme ze stopky, omyjeme, rozkrojíme je napůl a nakrájíme na plátky. Omyjeme papriku, rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a jadýrek se zbavíme opláchnutím pod tekoucí vodou. Papriku nakrájíme na nudličky. Ementál také nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Očistíme a omyjeme celer, nakrájíme ho na kostičky.
 - 
                                4
V míse smícháme špagety se zeleninou. Olej a ovocný ocet smícháme s bylinkami, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.
 - 
                                5
Těstovinový salát přelijeme zálivkou, promícháme a necháme ještě 10 minut odležet. Těstovinový salát se zeleninou upravíme na misky a podáváme.