Špagety s olivami a rajčaty
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 25 g Olivy černé
 - 25 g Olivy zelené
 - 400 g Špagety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Kapary
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 225.8 mg
 - Vláknina 4484.3 mg
 - Vitamín A 4484.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme, krájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka, omyjeme ji studenou vodou a na jemno rozkrájíme. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme. Bazalku i petrželku opláchneme studenou vodou a okapané na jemno nasekáme.
 - 
                                2
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmažíme nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku. Do pánve přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše za občasného míchání 7 - 10 minut vaříme. Potom přimícháme olivy a omyté kapary, vše podle chuti opepříme a osolíme.
 - 
                                4
Uvařené špagety scedíme, smícháme se směsí v pánvi a přisypeme bylinky. Vše pak rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.