Vepřové kostky na paprice a zázvoru
Suroviny
- 600 g Vepřová plec
 - 250 g Těstoviny Fusilli
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Paprika pálivá mletá
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 2 polévková lžíce Zátkova pšeničná mouka hladká
 - 1 polévková lžíce Paprika sladká mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 938 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 538 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 149.8 mg
 - Draslík 665.5 mg
 - Vláknina 7678.5 mg
 - Vitamín A 7678.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na jemno. Vepřové maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 3 cm.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm cibuli dosklovita. Přidáme nakrájené maso a zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme utřený česnek.
 - 
                                3
Přidáme obě mleté papriky a zázvor a promícháme. Poté přidáme i sójovou omáčku a mouku. Krátce osmahneme a zalijeme vodou tak, aby bylo všechno maso ponořené. Dusíme na mírném plameni 60 minut.
 - 
                                4
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.
 - 
                                5
Maso osolíme podle chuti. Podáváme s těstovinami.