Špagety s paprikou, rajčaty a gorgonzolou
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
 - 400 g Špagety, Makarony
 - 500 g Rajčata
 - 150 g Sýr Gorgonzola
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 3 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1119 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 51.1 mg
 - Draslík 677.2 mg
 - Vláknina 9846.2 mg
 - Vitamín A 9846.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Rajčata - čerstvá nakrojíme do křížku, vykrojíme okolí stopky, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Na velké pánvi na rozpáleném olivovém oleji osmažíme najemno nakrájené stroužky česneku a papriky - asi 5 minut. Osolíme a přidáme nakrájená rajčata.Okořeníme špetkou oregana a mletým chilli. Omáčku 8-10 minut povaříme a necháme zhoustnout za občasného míchání. Podle chuti ji přisolíme.
 - 
                                4
Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okapané špagety dáme do nahřáté mísy, smícháme je z rozdrobenou gorgonzolou, přidáme omáčku z rajčat a papriky. Promícháme, ozdobíme jarní cibulkou. Vše posypeme parmezánem a můžeme podávat.