Špagety v petrželové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 715 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 19.5 mg
 - Draslík 485.8 mg
 - Vláknina 8401.8 mg
 - Vitamín A 8401.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou petržel na jemno nastrouháme. V kastrole na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme petržel, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut doměkka.
 - 
                                2
Potom přidáme nakrájené žampiony předem podušené na troše másla, zakápneme kečupem, osolíme a opepříme. Pokud je omáčka řídká, mírně ji poprášíme polohrubou moukou.
 - 
                                3
Vařené špagety upravíme na talíře a podáváme s petrželovou omáčkou. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.