Špagety boloňské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 2370 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 58 mg
 - Draslík 439.4 mg
 - Vláknina 8213 mg
 - Vitamín A 8213 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody téměř doměkka - nesmějí být převařené. Propláchneme je, necháme okapat a promastíme 1/4 tuku.
 - 
                                2
Na zbylém tuku krátce podusíme na malé kostičky nakrájenou šunku, opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a přidáme kečup. Vše krátce podusíme a přisolíme.
 - 
                                3
Uvařené špagety promícháme s podušenou horkou směsí a mírně opepříme.
 - 
                                4
Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným tvrdým sýrem.