Špagety se slaninou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Pancetta
  • 400 g Špagety
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1196 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 14533.3 mg
  • Draslík 238.8 mg
  • Vláknina 3400 mg
  • Vitamín A 3400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Poslední tři minuty vaříme navíc spolu s hráškem.

  • 2

    Mezitím na pánvi začneme opékat proužky slaniny smíchané s pancettou, dokud nezačnou lehce hnědnout. Maso dáme stranou a na vypečeném tuku ještě minutu smažíme pokrájenou cibulku.

  • 3

    Nastrouháme parmezán a smícháme s vejcem a smetanou. Dobře promícháme.

  • 4

    Hotové špagety smícháme s cibulkou, pancettou, slaninou a vaječnou směsí. Zamícháme, necháme dvě minuty zapéct zbývajícím teplem vajíčko a podáváme.

Komentáře k receptu