Celozrnné špagety s bylinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 2158 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 457.7 mg
 - Vláknina 22624.5 mg
 - Vitamín A 22624.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Do mixéru nasypeme natrhané listy rokety, lístky estragonu, oříšky, kapary, kyselou okurku, česnek, sůl, pepř, přidáme sardelovou pastu, zakápneme olejem a rozmixujeme dohladka. Špagety upravíme na talíře do tvaru věnce, doprostřed naneseme zelenou omáčku a podáváme.