Výborné špagety
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 70 g Protlak rajčatový sterilovaný
 - 400 g Špagety, Makarony
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 353 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 492 mg
 - Vláknina 9970.8 mg
 - Vitamín A 9970.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji v kastrole zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a chvíli restujeme. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Vmícháme konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a zvolna vaříme asi 15 minut. Nakonec směs podle chuti osladíme, okyselíme a ochutíme prolisovaným česnekem.
 - 
                                2
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a podáváme s masovou směsí.