Špagetová omeleta
Suroviny
- 35 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 50 g Špagety celozrnné
 - 50 g dušená šunka výběrová 85%masa
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Ředkvička
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Rajčata Cherry
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1572 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 777.5 mg
 - Vláknina 5600.3 mg
 - Vitamín A 5600.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní špagety a podle návodu je uvaříme al dente - na skus. Poté je scedíme, vychladlé pokrájíme na menší kusy a dáme je do mísy.
 - 
                                2
Omytou čerstvou bazalku a petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme do mísy. Přidáme šunku pokrájenou na malé nudličky, jedno celé vejce, bylinky, 2 špetky chilli, sůl podle chuti, vše smícháme a přidáme ke špagetám.
 - 
                                3
Ve větší rozehřáté teflonové pánvi si dno potřeme olejem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do směsi se špagetami. Pak špagetové těsto nalijeme do pánve a usmažíme omeletu, z každé strany dozlatova.
 - 
                                4
Na talíř dáme opečenou omeletu, ozdobíme ji rozkrájenými cherry rajčaty, na plátky pokrájenými ředkvičkami a podáváme.