Špagety se šunkou a špenátem
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
 - 300 g Šunka dušená
 - 300 g Špenátový protlak mražený
 - 80 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 138.1 mg
 - Draslík 566.9 mg
 - Vláknina 14668.5 mg
 - Vitamín A 14668.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme nadrobno. Špenát nerozmrazujeme, jen rozdělíme na kusy. Šunku vcelku nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme šunku a chvíli smažíme. Poté přidáme špenát, osolíme a opepříme. Pod poklicí pomalu dusíme za častého míchání. Poté přidáme rozšlehaný žloutek, povaříme a na závěr zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku. Chvíli ještě povaříme.
 - 
                                3
V mezičase uvaříme v osolené vodě špagety al dente, scedíme a držíme na teple.
 - 
                                4
Špagety přeložíme na talíře a do jejich středu dáme špenát.