Zabíjačkový prejt se zelím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Játra vepřová
  • 250 g Vepřové plíce
  • 250 g Vepřová slezina
  • 500 g Rohlík tukový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 ks Vepřový bok
  • 1 ks Vepřový jazyk
  • 7 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Muškátový ořech
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 339.8 mg
  • Draslík 882.2 mg
  • Vláknina 604 mg
  • Vitamín A 604 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček, slezinu, jazyk a plíce uvaříme doměkka, poté pomeleme.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme ve vývaru.

  • 3

    Játra umeleme syrová a vše smícháme.

  • 4

    Přidáme utřený česnek – množství záleží na chuti každého. Přidáme majoránku, sůl a čerstvě nadrcený pepř a nové koření. Množství veškerého koření záleží na chuti strávníků. Dochutíme zázvorem, muškátovým ořechem a tymiánem.

  • 5

    Pekáček vymažeme sádlem, přidáme vytvořenou směs a zapečeme na 200 °C až se nahoře utvoří kůrčička.

Komentáře k receptu