Brusinkový závin

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 85 g Cukr třtinový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Tuk ztužený
  • 175 g Brusinky
  • 175 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Budget Kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Marmeláda brusinková
  • 1 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 104 mg
  • Vláknina 7433.3 mg
  • Vitamín A 7433.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme náplň – ohřejeme brusinky s moučkovým cukrem. Vaříme až se ze směsi stane džem. Poté odstavíme a vmícháme brusinkovou marmeládu. Necháme vychladit.

  • 2

    Nyní si připravíme těsto – smícháme mouku, prášek do pečiva, povolený tuk, třtinový cukr a pomerančovou kůru. Zalijeme mlékem a vypracujeme tuhé těsto. To vyválíme na obdélník o hranách 22 x 25 cm.

  • 3

    Těsto potřeme brusinkovou směsí – necháme 2 cm okraje. Zarolujeme (okraje potřeme vodou, aby se slepily).

  • 4

    Vaříme na páře zabalené v pečícím papíru nebo sáčku asi 75 minut. Před vybalením necháme odpočinout.

Komentáře k receptu