Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1279 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 907 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 343.7 mg
 - Draslík 735.2 mg
 - Vláknina 1800 mg
 - Vitamín A 1800 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla vytvarujeme dva tenké válečky, které na 10 minut vložíme do mrazničky ztuhnout. Dva kuřecí prsní řízky dobře naklepeme, rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli ho v misce ušleháme. V dalších miskách si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.
 - 
                                2
Do pánve dáme do vyšší vrstvy rozehřát sádlo, řízky osolíme, na jedné straně je potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed každého klademe váleček másla. Řízky kolem másla těsně zavineme do tvaru hodně silného doutníku.
 - 
                                3
Potom je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na sádle je za 12-15 minut usmažíme.