Fenykl zapečený se šunkou a vejci
Suroviny
- 700 g Fenykl sladký - hlíza
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 100 g Šunka dušená
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 164.5 mg
 - Draslík 828.1 mg
 - Vláknina 8896.3 mg
 - Vitamín A 8896.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla. Přidáme očištěný fenykl nakrájený na proužky, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Na lžíci másla z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme a vmícháme drobně nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr.
 - 
                                3
Větší díl fenyklu prolisujeme a vmícháme do omáčky spolu s kouskem másla a zbylým fenyklem.
 - 
                                4
Do směsi vmícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků, urovnáme ji do máslem vymaštěné nákypové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.