Bramborový salát s tuňákem
Suroviny
- 450 g Brambory vařené ve slupce
 - 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 300 g Tuňák v oleji
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Cibule červená
 - 8 ks Olivy černé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 3101 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 137.9 mg
 - Draslík 751.8 mg
 - Vláknina 27874.8 mg
 - Vitamín A 27874.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vmícháme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nakládané kukuřičky, sůl a pepř.
 - 
                                2
Rozdělíme na talíře a poklademe kousky tuňáka, nasekanými olivami a nakrájenými vejci uvařenými natvrdo.
 - 
                                3
Zálivku připravíme smícháním majonézy, zakysané smetany, prolisovaného česneku a limetkové šťávy. Přelijeme salát a podáváme.