Pečené hromádky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 119 g
 - Cholesterol 52.2 mg
 - Draslík 188.8 mg
 - Vláknina 8331.4 mg
 - Vitamín A 8331.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Připravíme dva plechy na pečení, které vyložíme pečicím papírem.
 - 
                                2
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vejce s vanilkou. Do vzniklé směsi vmícháme jedlou sodu, mouku a sůl.
 - 
                                3
Nakonec přidáme vločky, směs pečlivě promícháme.
 - 
                                4
Na připravené plechy pokládáme lžičkou vzniklé hromádky z těsta. Pečeme 10 minut dozlatova. Hromádky necháme vychladnout a můžeme podávat.