Omáčka tatarská z vařené majonézy
Suroviny
- 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Mouka polohrubá
 - 1 kávová lžička Kapary sterilované
 - 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Citronová kůra
 - 1 ks Cukr krupice
 - 1 ks Sůl
 - 2 ks Okurky
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Citronová šťáva
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.5 ks Cibule
 - 0.25 l Hovězí vývar základní
 - 5 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
 - Sacharidy 208 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 77758 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 208 g
 - Cholesterol 249.9 mg
 - Draslík 227.5 mg
 - Vláknina 5310.4 mg
 - Vitamín A 5310.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kromě oleje zašleháme všechny přísady do vývaru a za stálého šlehání vaříme na páře až do úplného zhoustnutí.
 - 
                                2
Do vařené majonézy zamícháme očištěnou a na jemno pokrájenou cibuli, lžičku nastrouhaným okurek, lžičku jemně pokrájených okurek, lžičku kaparů,lžičku nasekané petrželové natě, špetku strouhané citrónové kůry a 1/2 lžičky sardelové pasty.
 - 
                                3
Poté majonézu odstavíme z ohně, necháme vychladnout a vmícháme olej.