Houbová Gougere
Suroviny
- 175 g Hlíva ústřičná
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Tuk
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 450 ml Mléko polotučné
 - 300 ml Voda pitná
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Estragon
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 297.3 mg
 - Draslík 298.1 mg
 - Vláknina 4249.5 mg
 - Vitamín A 4249.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava těsta: Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a vmícháme mouku se špetkou soli. Směs vymícháme dohladka - nesmí se chytat stěn kastrolu. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme vejce.
 - 
                                2
Těsto vmáčkneme kolem okrajů tukem vymazané zapékací mísy. Mísu přikryjeme a uložíme do chladu.
 - 
                                3
Ve velké pánvi na rozehřátém másle opékáme očištěné, nakrájené houby asi 4 minuty. Vyjmeme a do pánve vsypeme mouku. 1 minutu mícháme, postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Do pánve vrátíme houby, okořeníme estragonem, solí a pepřem. Směs nalijeme do středu věnce z těsta, mísu vložíme do silně vyhřáté trouby a pokrm pečeme 35-40 minut dozlatova. Ozdobíme lístky estragonu a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                