Domácí vaječný likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 746.4 mg
 - Draslík 72.1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky z čerstvých vajec důkladně oddělíme od bílků a dáme je do nerezového hrnce. Žloutky smícháme s cukrovým sirupem a začneme je mixovat. Postupně přidáváme vodku, vanilku, bílek a kondenzované neslazené mléko. Stále mixujeme, mléka přidáme jen tolik, aby celkové množství bylo 1 litr.
 - 
                                2
Ve vodní lázni zahřejeme směs za stálého míchání na 50 °C. Pak likér zakryjeme poklicí a necháme zchladit.
 - 
                                3
Před naplněním do lahví dokonale likér promícháme, abychom získali jednotnou a stejnorodou směs.