Domácí vaječný koňák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 140 g Cukr moučkový
  • 350 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Rum
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3.5 dl Whisky
  • 4 polévková lžíce Kostkový led
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 234.6 mg
  • Draslík 43.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky dáme do misky, přisypeme cukr a metlou ušleháme na hladkou pěnu. Vlijeme smetanu, whisky - Jim Beam, dobře promícháme, nakonec přilijeme rum a vlijeme do vyvařené a uschlé lahve.

  • 2

    Lahev zavíčkujeme, dáme do lednice na tři týdny.

  • 3

    Těsně před podáváním z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze smetany tuhou šlehačku, smícháme je spolu s koňákem. Podáváme ve vyšších koňakových sklenicích s ledem.

Komentáře k receptu