Chlupaté knedlíky s míchanými vejci
Suroviny
- 800 g Brambory
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 180 g Mouka pšeničná hrubá
 - 400 g Zelí kysané
 - 70 g Sádlo vepřové škvařené
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 2.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 439 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 318.7 mg
 - Draslík 967.1 mg
 - Vláknina 13149.8 mg
 - Vitamín A 13149.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a necháme pustit vodu, kterou slijeme. K bramborám přidáme jedno vejce, sůl, kmín a pepř. Vmícháme mouku a vypracujeme polotuhé těsto.
 - 
                                2
Polévkovou lžící vykrajujeme kousky a vkládáme do vroucí osolené vody. Hned promícháme, aby se nechytaly dna, a vaříme zhruba 8 minut. Uvařené knedlíky přelijeme studenou vodou, necháme okapat a v míse smícháme se sádlem a držíme na teple.
 - 
                                3
V mezičase uvaříme překrájené kysané zelí s celým pepřem. Uvařené zelí, je-li třeba, scedíme a osladíme.
 - 
                                4
Na másle usmažíme zbylá vajíčka. Na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou cibuli.
 - 
                                5
Uvařené knedlíky promícháme se zelím a smaženými vejci, zdobíme osmaženou cibulí.