Nejlepší bábovka na světě
Suroviny
- 300 g Pšeničná mouka polohrubá
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 250 g Cukr moučkový
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1.5 dl Olej rostlinný
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Rum
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 1 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 127.3 mg
 - Draslík 210.1 mg
 - Vláknina 896 mg
 - Vitamín A 896 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse vymícháme (nešleháme!) polohrubou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, vejci, olejem, vlažnou vodou a rumem. Těsto má mít tekutější konzistenci, asi jako jogurt.
 - 
                                2
Větší část těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
 - 
                                3
Zbylé těsto promícháme s kakaem a podle hustoty i s mlékem. Nalijeme na světlé těsto, aby vzniklo mramorování.
 - 
                                4
Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-60 minut. Při dopékání zapíchneme do těsta špejli a pokud se na ní těsto nelepí, je bábovka upečená.