Perkelt z vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 521.7 mg
 - Draslík 299.7 mg
 - Vláknina 1693.6 mg
 - Vitamín A 1693.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme na másle. Přidáme omyté nakrájené papriky, rajčatový protlak, krátce osmahneme, pak podlijeme vodou a podusíme.
 - 
                                2
Ze zbylého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme mletou papriku, zpěníme, přilijeme vodu a povaříme.
 - 
                                3
Potom přimícháme připravenou paprikovou směs, kysanou smetanu, sůl a necháme povařit asi 5-7 minut.
 - 
                                4
Ještě horká vejce oloupeme, rozkrojíme na půlky a na talířích polijeme omáčkou. Podáváme s těstovinami či brambory.