Zadělávané žaludky
Suroviny
- 600 g Žaludky drůbeží
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Nové koření celé
 - 2 ks Pepř černý celý
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 0.5 ks Cibule
 - 0.5 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 20.3 mg
 - Draslík 439.8 mg
 - Vláknina 15466.4 mg
 - Vitamín A 15466.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté drůbeží žaludky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, vaříme do poloměkka. Přidáme kousek cibule, očištěnou kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka.
 - 
                                2
Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru z drůbků, rozšleháme a vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Omáčku procedíme, přidáme smetanu, mléko, špetku květu, vložíme žaludky, rozkrájené na plátky, krátce podusíme.
 - 
                                4
Podáváme s těstovinami.