Slepičí polévka s nudlemi

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 13 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 160 g Zelenina kořenová
  • 200 g Kosti hovězí řídké
  • 0.1 g Nové koření celé
  • 400 g Slepice
  • 0.1 g Pepř černý celý
  • 170 g Nudle vaječné
  • 1700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 887 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 182.5 mg
  • Vláknina 2043.8 mg
  • Vitamín A 2043.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká.

  • 2

    Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.

  • 3

    Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu.

  • 4

    Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.

  • 5

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.

  • 6

    Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.

  • 7

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu