Italský salát s kuřecím masem
Suroviny
- 150 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Rajčata Cherry
 - 2 krajíc Chléb toastový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citrony
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 1 ks Salát římský
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 129 mg
 - Draslík 1212.4 mg
 - Vláknina 6641.8 mg
 - Vitamín A 6641.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa osušíme a opékáme je na másle po každé straně asi 10 minut. Poté je osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Ve výpeku osmahneme na kostičky pokrájený chléb a oloupaný, nasekaný česnek. Vyjmeme a necháme stranou.
 - 
                                3
Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Smícháme se solí, pepřem a cukrem, nakonec zašleháme olej.
 - 
                                4
Omytý salát natrháme na kousky. Omytá rajčata rozpůlíme, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky. Vše rozdělíme na 4 talíře, pokapeme zálivkou a posypeme smaženým chlebem. Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na salát.