Cizrna se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 233 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1356.6 mg
 - Vláknina 36422.5 mg
 - Vitamín A 36422.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 102.2 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu namočíme do 1 l studené vody a druhý den ji v téže vodě uvaříme doměkka (asi 90 minut). Uvařenou cizrnu scedíme.
 - 
                                2
Rajčata spaříme a oloupeme, ostatní zeleninu očistíme, omyjeme a vše nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.
 - 
                                3
Zeleninu a cizrnu klademe ve vrstvách do kastrolu. Každou vrstvu osolíme, okořeníme česnekem a lístky tymiánu. Zakapeme olejem a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
 - 
                                4
Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky tymiánu.